Založ si blog

Stránka špeciálne pre Slavěnku

Slavěnka Vorobeliová, tato stránka je špeciálne pre Vás

Naša milučká Slavěnka, Slovensko má nie iba armádnu jednotku radiačnej, chemickej a biologickej ochrany, takú istú jednotku radiačnej, chemickej a biologickej ochrany majú i zložky integrovaného záchranného systému Ministerstva vnútra. Sú to špecializované jednotky, určené na riešenie vážnejších ale lokálnych situácií a nie celoplošnej epidéme CoV-2. Ich velitelia zasadajú v ústrednom krízovom štábe a ak by situácia v niektorej lokalite vyžadovala ich zásah, sú tieto útvary pripravené zasiahnuť. Je dosť pravdepodobné, že v krátkej budúcnosti bude časť týchto jednotiek požiadaná o súčinnosť s lokálnymi Úradmi verejného zdravotníctva. Aby ste milá Slavěnka rozumeli, za riadenie epidémie je Vláde a teda i premiérovi Matovičovi zodpovedný Hlavný hygienik a jeho Úrady verejného zdravotníctva. Ešte do 18.03. si pán Hlavný hygienik myslel, že to zvládne všetko sám so svojou partiou na Trnavskej 52 v Bratislave.

Až 19.30. prizval k spolupráci RÚVZ v Banskej Bystrici a v Košiciach. Až 26.03. pozval k spolupráci ďalšie, nezdravotnícke mikrobiologické laboratória, lebo dôležitejšie ako vylievať na prázdne ulice Savo, je testovať ľudí. Zabezpečiť, aby sa už nestávalo, že pacient s jasnými príznakmi Covid 19 nie je otestovaný, lebo nebol na lyžovačke v Taliánsku, Ako by sa nemohol po troch týždňoch epidémie nakaziť doma. Netuším aký zámer mal pán Hlavný hygienik usmernením, že sú bez testovania na protilátky prepúšťaní ľudia, ktorí boli v karanténe a príznaky Covid 19 sa u nich nedostavili. Veď v karanténe neboli pre nádchu a vieme, že 6,7% nakazených nemá žiadne príznaky a pritom sú pre svoje okolie nebezpeční. Vieme, že 11,5% nakazených chorobu prekoná len s miernymi, nešpecifickými príznakmi, i ti sú prepúšťaní z karantény bez testovania, aby išli ďalej CoV-2 roznášať. Potom tu je ďalšia podivná informácia ÚVZ. Určité množstvo ľudí bolo identifikované ako pozitívni na Covid 19 a asi len 1/3 z nich bola hospitalizovaná, kde sú ti ostatní, v domácom ošetrovaní? Pozitíne testovaný muž 44 z Banskej Štiavnice, bol prepustený do domáceho ošetrovania, ľudia nebojte sa v Banskej Štiavnici sa nezdržiava, píše pani primátorka na FB, tak kde hrome je?

Testovanie, všade vo svete problém orgánu verejného zdravia, na Slovensku veľký problém Premiéra Igora M. Nevyzná sa v tých testeroch, nevie ktorý sa má v ktorej fáze opatrení použiť. Je toľko úradníkov , ktorí mu to mali vysvetliť skôr, ako začal vykrikovať, že sa majú hodiť do Dunaja, veď s ekológiou by to nebolo celkom v poriadku. Či neprešli ŠÚKL-om? To je Štátny ústav pre kontrolu liečiv. Tester ale nie je liečivo, tak ktovie ako. Na šťastie, nič sa do Dunaja nehodilo a už v tom je jasno, ten rýchlotest je na prepúšťanie z karantény lebo reaguje na protilátky, z nosa a úst sa odoberá vzorka vírusu.

A teraz ideme k otázkam:

na prvé de už sme odpovedali v texte,

-prečo armáda nedohliada na výrobu pľúcnych ventilátorov? Nemá na to kompetenciu ani kvalifikáciu,

– prečo armáda nedohliada na výrobu spotrebného zdravotníckeho materiálu? Nemá na to kompetencie ani kvalifikáciu,

-prečo vláda nezačala distribúciu potravinových balíčkov… Úrad vlády SR nedisponuje potravinárskymi a mäsiarskymi výrobňami a Vláda má celkom iné spoločenské povinnosti, ako zabezpečovať osamelým osobám nákupy. Zhostili sa toho samosprávy, dobrovoľníci Červeného kríža i neorganizovaní ľudia.

Áno Slavěnka, Slovensko má naozaj skúsených odborníkov ktorí zasadajú v krízových štáboch a snažia sa dostať situáciu pod kontrolu, lebo tu nastala krízová situácia pre nezvyčajné vlastnosti vírusu, nedostatočnú pripravenosť štátnych úradov ako je ÚVZ SR, ŠÚKL a ŠSHR ako i MZ SR a samotných štátnych i neštátnych zdravotníckych zariadení, ktoré nemali ani minimálnu zásobu spotrebného materiálu.

Všimnite si Slavěnka, že v tom výčtu nedostatkov nie je menovaná predchádzajúca ani súčasná vláda ani premiéri, lebo na tom boli oba rovnako. Na záver Slavěnka, Slovensko je špecifické tým, že v ňom žije veľa ukričaných „odborníkov”, ktorí by všetko robili inak a stopercentne lepšie ako ti k tomu povolaní amatéri. Oháňajú sa demokraciou, ale nie sú schopní akceptovať výsledok slobodných a demokratických volieb, ktorých sa mohli sami zúčastniť buď ako voliči alebo kandidáti.

 

Radón v tieni energetickej krízy

14.09.2022

Uplynulé roky neboli pre ochranu pred radónom v obydliach priaznivé. Začali sme s projektom „Občianska sebaobrana proti rakovine pľúc z radónu v obydliach”. Ubehol prvý, rozpačitý rok a Covid 19 vystrašených ľudí zatvoril doma. Myslieť na riziko z radónu, keď sa na nás valia z televízie i z rozhlasu správy o apokalypse, preplnených nemocniciach a tisíckach mŕtvych sa [...]

Pri radónu nie je optimizmus namieste

06.02.2022

Malá obec v predhorí Karpát, Základná škola s materskou školou, to je bežný obraz každej spádovej obce. Budova školy z 60´rokov minulého storočia s integrovanou škôlkou. Pánu starostovi sme núkali meranie radónu v programe Občianska sebaobrana proti rakovine pľúc z radónu v obydliach. Pán starosta má o ionizujúcom žiarení celkom slušné vedomosti a chápe, že v [...]

Stratil som posledné ilúzie o Slovenskej radiačnej ochrane

10.01.2022

V doložke vybraných vplyvov čítam, že na predloženom návrhu Národného akčného radónového plánu sa podieľal snáď každý, kto mal, či nemal k danej problematike čo povedať. Devätnásť mien z prostredia ÚVZ, z toho 6 ľudí, ktorých som si i cez niektoré odborné rozpory vážil ako odborníkov na radón. Čo teraz? Preradiť ich z odborníkov k verejnosti a isť ďalej? [...]

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20, aktualizované: 22:18

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 59
Celková čítanosť: 164748x
Priemerná čítanosť článkov: 2792x

Autor blogu