Založ si blog

Stránka špeciálne pre Slavěnku

Slavěnka Vorobeliová, tato stránka je špeciálne pre Vás

Naša milučká Slavěnka, Slovensko má nie iba armádnu jednotku radiačnej, chemickej a biologickej ochrany, takú istú jednotku radiačnej, chemickej a biologickej ochrany majú i zložky integrovaného záchranného systému Ministerstva vnútra. Sú to špecializované jednotky, určené na riešenie vážnejších ale lokálnych situácií a nie celoplošnej epidéme CoV-2. Ich velitelia zasadajú v ústrednom krízovom štábe a ak by situácia v niektorej lokalite vyžadovala ich zásah, sú tieto útvary pripravené zasiahnuť. Je dosť pravdepodobné, že v krátkej budúcnosti bude časť týchto jednotiek požiadaná o súčinnosť s lokálnymi Úradmi verejného zdravotníctva. Aby ste milá Slavěnka rozumeli, za riadenie epidémie je Vláde a teda i premiérovi Matovičovi zodpovedný Hlavný hygienik a jeho Úrady verejného zdravotníctva. Ešte do 18.03. si pán Hlavný hygienik myslel, že to zvládne všetko sám so svojou partiou na Trnavskej 52 v Bratislave.

Až 19.30. prizval k spolupráci RÚVZ v Banskej Bystrici a v Košiciach. Až 26.03. pozval k spolupráci ďalšie, nezdravotnícke mikrobiologické laboratória, lebo dôležitejšie ako vylievať na prázdne ulice Savo, je testovať ľudí. Zabezpečiť, aby sa už nestávalo, že pacient s jasnými príznakmi Covid 19 nie je otestovaný, lebo nebol na lyžovačke v Taliánsku, Ako by sa nemohol po troch týždňoch epidémie nakaziť doma. Netuším aký zámer mal pán Hlavný hygienik usmernením, že sú bez testovania na protilátky prepúšťaní ľudia, ktorí boli v karanténe a príznaky Covid 19 sa u nich nedostavili. Veď v karanténe neboli pre nádchu a vieme, že 6,7% nakazených nemá žiadne príznaky a pritom sú pre svoje okolie nebezpeční. Vieme, že 11,5% nakazených chorobu prekoná len s miernymi, nešpecifickými príznakmi, i ti sú prepúšťaní z karantény bez testovania, aby išli ďalej CoV-2 roznášať. Potom tu je ďalšia podivná informácia ÚVZ. Určité množstvo ľudí bolo identifikované ako pozitívni na Covid 19 a asi len 1/3 z nich bola hospitalizovaná, kde sú ti ostatní, v domácom ošetrovaní? Pozitíne testovaný muž 44 z Banskej Štiavnice, bol prepustený do domáceho ošetrovania, ľudia nebojte sa v Banskej Štiavnici sa nezdržiava, píše pani primátorka na FB, tak kde hrome je?

Testovanie, všade vo svete problém orgánu verejného zdravia, na Slovensku veľký problém Premiéra Igora M. Nevyzná sa v tých testeroch, nevie ktorý sa má v ktorej fáze opatrení použiť. Je toľko úradníkov , ktorí mu to mali vysvetliť skôr, ako začal vykrikovať, že sa majú hodiť do Dunaja, veď s ekológiou by to nebolo celkom v poriadku. Či neprešli ŠÚKL-om? To je Štátny ústav pre kontrolu liečiv. Tester ale nie je liečivo, tak ktovie ako. Na šťastie, nič sa do Dunaja nehodilo a už v tom je jasno, ten rýchlotest je na prepúšťanie z karantény lebo reaguje na protilátky, z nosa a úst sa odoberá vzorka vírusu.

A teraz ideme k otázkam:

na prvé de už sme odpovedali v texte,

-prečo armáda nedohliada na výrobu pľúcnych ventilátorov? Nemá na to kompetenciu ani kvalifikáciu,

– prečo armáda nedohliada na výrobu spotrebného zdravotníckeho materiálu? Nemá na to kompetencie ani kvalifikáciu,

-prečo vláda nezačala distribúciu potravinových balíčkov… Úrad vlády SR nedisponuje potravinárskymi a mäsiarskymi výrobňami a Vláda má celkom iné spoločenské povinnosti, ako zabezpečovať osamelým osobám nákupy. Zhostili sa toho samosprávy, dobrovoľníci Červeného kríža i neorganizovaní ľudia.

Áno Slavěnka, Slovensko má naozaj skúsených odborníkov ktorí zasadajú v krízových štáboch a snažia sa dostať situáciu pod kontrolu, lebo tu nastala krízová situácia pre nezvyčajné vlastnosti vírusu, nedostatočnú pripravenosť štátnych úradov ako je ÚVZ SR, ŠÚKL a ŠSHR ako i MZ SR a samotných štátnych i neštátnych zdravotníckych zariadení, ktoré nemali ani minimálnu zásobu spotrebného materiálu.

Všimnite si Slavěnka, že v tom výčtu nedostatkov nie je menovaná predchádzajúca ani súčasná vláda ani premiéri, lebo na tom boli oba rovnako. Na záver Slavěnka, Slovensko je špecifické tým, že v ňom žije veľa ukričaných „odborníkov”, ktorí by všetko robili inak a stopercentne lepšie ako ti k tomu povolaní amatéri. Oháňajú sa demokraciou, ale nie sú schopní akceptovať výsledok slobodných a demokratických volieb, ktorých sa mohli sami zúčastniť buď ako voliči alebo kandidáti.

 

Radón v tieni energetickej krízy

14.09.2022

Uplynulé roky neboli pre ochranu pred radónom v obydliach priaznivé. Začali sme s projektom „Občianska sebaobrana proti rakovine pľúc z radónu v obydliach”. Ubehol prvý, rozpačitý rok a Covid 19 vystrašených ľudí zatvoril doma. Myslieť na riziko z radónu, keď sa na nás valia z televízie i z rozhlasu správy o apokalypse, preplnených nemocniciach a tisíckach mŕtvych sa [...]

Pri radónu nie je optimizmus namieste

06.02.2022

Malá obec v predhorí Karpát, Základná škola s materskou školou, to je bežný obraz každej spádovej obce. Budova školy z 60´rokov minulého storočia s integrovanou škôlkou. Pánu starostovi sme núkali meranie radónu v programe Občianska sebaobrana proti rakovine pľúc z radónu v obydliach. Pán starosta má o ionizujúcom žiarení celkom slušné vedomosti a chápe, že v [...]

Stratil som posledné ilúzie o Slovenskej radiačnej ochrane

10.01.2022

V doložke vybraných vplyvov čítam, že na predloženom návrhu Národného akčného radónového plánu sa podieľal snáď každý, kto mal, či nemal k danej problematike čo povedať. Devätnásť mien z prostredia ÚVZ, z toho 6 ľudí, ktorých som si i cez niektoré odborné rozpory vážil ako odborníkov na radón. Čo teraz? Preradiť ich z odborníkov k verejnosti a isť ďalej? [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 59
Celková čítanosť: 163800x
Priemerná čítanosť článkov: 2776x

Autor blogu