Založ si blog

Epidémia alebo organizovaný hospodársky rozvrat?

Pod prezývkou „malinová” porovnával autor zvládanie epidémie CoV-2 na Slovensku a na Thaj Wan- e. Vyšlo mu, že by sa mal vrátiť na ten Thaj Wan. Lebo tam má väčšiu šancu na prežitie. Čo na plat, čiňania sú disciplinovanejší ako Slováci, nečudo, kde kto je disciplinovanejší ako Slováci. Kde kto je menej ufňukaný ako Slováci. Praktický lekár si kupuje každé 4 roky nové auto, a nie ledaaké aby všetci videli ako je nedoceneý, ale plače, že nemá ochranné rúška, ktoré boli pred epidémiou za pár centov, a on teraz odmieta vyšetrovať pacientov, čo ak by ho nakazili. Taký lekár je nepotrebný, mali by mu poisťovne vypovedať zmluvy a štát odobrať diplom.

Slováci sú podnikaví, na začiatku epidémie, ešte keď to ostatný nebrali vážne, veď to je v Ćíne (lebo Američania Covid 19 jednoducho zatajili), podnikavci skúpili rúška a respirátory a teraz je predávajú za nehorázne ceny. Rozprávajú pritom o nánováknach a koloidnom striebre, ktoré vírus zastavia.  Zastaví ho každé prostredie, kde môže aerosól sedimentovať, to je každá tlustejšia tkanina. Dôležitejšie je, ako rúško alebo respirátor prilieha k tvári. Neberte si šmejd, ktorý neprilieha ku koreňu nosa a k lícam, môže mať nánovlákna s tuplovaným striebrom nepomôže vám, ale chráni ostatných pred aerosólmi ktoré produkujete vy.

Chudera pani si musela dať pred ústa vlastnú šatku, lebo vedľa nej niekto zakašlal. Sprostá hus, kvapôčkové aerosóly vznikajú už pri zhováraní sa, preto WHO odporúča dodržiavať kontaktnú vzdialenosť najmenej 2 m (nič moc pre slabo počujúcich) ale keď zakašle, leteli jeho aerosóly do vzdialenosti 4 – 5 m a ak Ti neprskol rovno do tváre, nič sa nedeje, zakryj si ústa šálom a choj preč.

V situáciach ohrozenia majú štátne orgány postupovať koordinovane a usmerňovať verejnosť tak aby ohrozenie prehrmelo s minimálnymi stratami. Tu hlavný hygienik, epidemiológ, nechá rozbehnúť epidémiu na plné obrátky a potom robí opatrenia, ktoré epidémiu akcelerujú. Po zatvorení škôl, všetci obyatelia miest vyrazil rozvážať epidémiu na vidiek.

Šírenie epidémie do značnej miery závisí na používaní ochranných osobných pomôcok pri práci. Na to dohliada Národný inšpektorát práce. Ako to, že predavačky, v potravinových reťazcoch nie sú vybavené tou najúčinnejšou osobnou ochrannou technikou, veď stoja v prvej línii. Kde spia inšpektori Národného inšpektorátu práce, keď reťazce Tesco a Billa v tak vypätej situácii pracovníčkam v prvej línii nevydajú žiadne ochranné pomôcky. Tak ako sa oni postavili k štátu , tak by sa mal štát postaviť k nim. Odobrať im živnostenské oprávnenie. Nech si tiahnu tam odkiaľ prišli, keď tu  u nás podporujú akceleráciu epidémie, ktorú WHO vyhlásilo za pandémiu. Veď to je priamy útok na hospodárstvo tejto krajiny, nie len nehorázna bezohľadnosť k zamestnancom.

Radón v tieni energetickej krízy

14.09.2022

Uplynulé roky neboli pre ochranu pred radónom v obydliach priaznivé. Začali sme s projektom „Občianska sebaobrana proti rakovine pľúc z radónu v obydliach”. Ubehol prvý, rozpačitý rok a Covid 19 vystrašených ľudí zatvoril doma. Myslieť na riziko z radónu, keď sa na nás valia z televízie i z rozhlasu správy o apokalypse, preplnených nemocniciach a tisíckach mŕtvych sa [...]

Pri radónu nie je optimizmus namieste

06.02.2022

Malá obec v predhorí Karpát, Základná škola s materskou školou, to je bežný obraz každej spádovej obce. Budova školy z 60´rokov minulého storočia s integrovanou škôlkou. Pánu starostovi sme núkali meranie radónu v programe Občianska sebaobrana proti rakovine pľúc z radónu v obydliach. Pán starosta má o ionizujúcom žiarení celkom slušné vedomosti a chápe, že v [...]

Stratil som posledné ilúzie o Slovenskej radiačnej ochrane

10.01.2022

V doložke vybraných vplyvov čítam, že na predloženom návrhu Národného akčného radónového plánu sa podieľal snáď každý, kto mal, či nemal k danej problematike čo povedať. Devätnásť mien z prostredia ÚVZ, z toho 6 ľudí, ktorých som si i cez niektoré odborné rozpory vážil ako odborníkov na radón. Čo teraz? Preradiť ich z odborníkov k verejnosti a isť ďalej? [...]

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 59
Celková čítanosť: 164095x
Priemerná čítanosť článkov: 2781x

Autor blogu